Zeta-opinie
Re: Zeta-opinie
Nie no bez przesady. Lancia to jednak kawał historii motoryzacji. Lancię pamiętam jeszcze z gum Turbo więc porównanie z Tata Motors to chyba lekkie nadużycie. Faktem jednak jest paradoks, że Lancia kiedyś była w Polsce bardziej popularna niż jest teraz. Kiedyś wystarczyło rzucić Lancia Stratos czy w ogóle Lancia i wszyscy wiedzieli o co chodzi. Ostatnio nawet sam się na tym przyłapałem, że nie mam pojęcia jakie model ma w ofercie ta firma. Kojarzę Ypsilon i to wszytko.
- Bachor
- 61 Posts
-
no właśnie mi o to chodzi, każdy marke zna ale żeby cos więcej powiedzieć, jakie modele, silniki to już ciemna masa. Lancia w ogóle się nie reklamuje (przynajmniej ja nie słyszałem) mało sie o niej mówi czy pisze, niby jest ale co i jak to już nikt nie wie. Mam wrażenie ze to wszystko zejdzie na psy.
Lancia postawiła na bogatego klienta. To nigdy nie były samochody robione z myślą o klasie średniej (takie wrażenie odnoszę) i teraz też Lancia chce lokować swoje produkty w klasie premium. Bugatti, Lambo czy Ferrari nikt reklamować nie musi i Lancia zdaję się kombinować w ten sam sposób. Moim zdaniem to błąd i okrutnie się na tym przejadą ale to nie mój problem. Paradoksalnie zauważyłem, że Lanca za wszelką cenę chce ukryć swoje powiązanie z Fiatem. Obserwowałem ostatnio jak wygląda kwestia sieci dealerskiej tej marki i ku mojemu zdziwieniu, prawie zawsze Lancia występuje osobno. Alfa i Fiat w jednym salonie to praktycznie norma a Lancia albo sama, albo z Mercem albo z Toyota- paranoja.
- Horn
- 262 Posts
-