Ford Fiesta - pierwsze auto
Ford Fiesta - pierwsze auto
Witam ! Jestem młodym kierowcą, który kilka tygodni temu zdał prawko i przymierzam sie do kupna pierwszego auta. Poważnie zastanawiam się nad zakupem Forda Fiesty MK5 z 99 roku, 1.2 75KM, przebieg 150tyś, wersja 5-drzwiowa, cena 3,5tyś, auto w dobrym stanie tech i wizualnym. Co o tym myślicie? Warto?
Re: Ford Fiesta - pierwsze auto
Witaj, gratuluję prawka! Jesli chodzi o Fiestę to jeśli stan techniczny jest dobry, byłeś u mechanika i nie miał żadnych zastrzeżeń to kupuj, uważam że jak na początek fajny samochód. Silnik tez dość mocny jak na ten model, więc powinna nieźle śmigać
Bardzo fajne auto, trzeba się tylko upewnić, że nie ma problemów z korozją, bo to największy problem Fiest. Jak na pierwszy samochód to dobry wybór, zważywszy na wiek auta musisz się oczywiście liczyć z częstszymi wizytami u mechanika, bo wiadomo, że nic nie trwa wiecznie, ale plusem są niewygórowane części i łatwy dostęp do nich. Powodzenia.
Auto ogólnie fajne ale tak jak pisali koledzy trzeba zwrócić uwagę korozję. W tych modelach którymi ja jeździłem były słabe hamulce. Od właścicieli wiem też, że są problemy z zawieszeniem. Nie są to jakieś wielkie usterki ale dają się we znaki. Za 3,5 tys ciężko będzie kupić nówkę sztukę. Moim zdaniem jeśli auto jest "proste" to można brać.