O co chodzi z tymi silnikami HDI
O co chodzi z tymi silnikami HDI
Jakoś tak wyszło, że w ostatnim czasie obejrzałem 4 Peugeoty z HDI i praktycznie każdy z nich dymił na czarno. Oglądałem 407, 307 więc to raczej wina silnika niż modelu. W sumie to z czterech na czarno dymiły trzy. Czwarty też dymił ale na biało (w tym przypadku właściciel zachował się 100% fair bo odrazy powiedział, że uszczelniacze są do wymiany). W sumie Peugeoty to fajne samochody a tu taka akcja.
Re: O co chodzi z tymi silnikami HDI
HDi to sa bardzo dobre i wytrzymałe silniki pod warunkiem że sie o nie właściwie dba, a u nas z tym bywa różnie. Z tego co wiem to te silniki są używane nie tylko we francuskich autach. Kilka lat temu było dość głośno o awariach koła pasowego ale teraz podobno spokojnie 140tyś wytrzymuje.
Re: O co chodzi z tymi silnikami HDI
Sęk w tym, że bardzo dużo dobrego słyszałem o tych silnikach i dlatego zainteresowałem się tym samochodem. Znajomi którzy mieli Peugeoty twierdza, że benzyny w nich są marne. Trochę się zasugerowałem i teraz takie rozczarowanie. Kolego Superman Ty się śmiejesz a tu jest poważna sprawa. Wszyscy dookoła przekonywali mnie, że jak francuz to tylko Peugeot a jak Peugeot to tylko z HDI.