You are here:Start>Forum>Forum>JAGUAR>X-Type

Forgot password? | Forgot username?

X-Type

X-Type

Przeglądam ogłoszenia i w oko wpadł mi Jaguar. Najbardziej widzi mi się X-Type. Martwi mnie tylko dostępność części. Jeśli ktoś zna te samochody lub ma wiedzę na ich temat będę wdzięczny za opinie i spostrzeżenia.

Administrator has disabled public posting. Please login or register in order to proceed.

Re: X-Type

X-type wykonali na podzespołach Forda Mondeo więc części to nie problem. Jak dla mnie bez rewelacji, pali sporo a diesle są awaryjne więc praktycznie nie masz w czym wybierać. Jak patrzę na to auto to widzę w nim bogatego emeryta.

Administrator has disabled public posting. Please login or register in order to proceed.

Ogólnie podoba mi się wnętrze. Po Audi praktycznie każde wnętrze mi się podoba ale to już inna historia. Jakoś tak nie przekonuje mnie informacja o płycie podłogowej mondeo bo pewnie jest masę części tylko od Jaguara.

Nie kombinuj w ten sposób bo się przejedziesz. Zapamiętaj jedno: na wyglądzie się nie jeździ. Słusznie zauważyłeś, że płyta podłogowa to jedno a cały samochód to coś zupełnie innego. Podejrzewam też, że większość mechaników w życiu nie naprawiała Jaguara i jeśli chcesz komuś zrobić krótki kurs to twoja sprawa.

A co ci się w tym wnętrzu podoba?bo ja maiłem okazję rozmawiać z gościem co ma x-type i klął jak szewc na tandetny plastik co skrzypi jak cholerka i jasną skórę na której każdy brud znać.Do tego dochodzą niewygodne fotele i mało miejsca w środku.  Dla mnie to auto przypomina karawan, długie niezgrabne bez wyrazu. Nowe modele mają już wygląd ale stara jak na ostatnią drogę.

Chodzi o to, że auto robi wrażenie takiego "Ę, Ą". Ja u siebie jestem otoczony tym czarnym plastikiem. Ludzie tak się zachwycają Audi a ja mam wrażenie, że ten plastik to najgorszy sort jaki może być. U mnie wszystko już się powycierało. No masakra jest. Poprzedni właściciele nie dbali o wnętrze i go uświnili.

To tylko takie wrażenie bo jak wsiądziesz do środka to zobaczysz że tak różowo nie jest, oczywiście co kto lubi ale na przykład do mnie kremowa skórzana tapicerka nie przemawia w lecie masakrycznie się do ciała lepi człowiek się poci a do tego wszystkie zabrudzenia znać. Kolo też taki obciachowy jak dla emeryta. Skoro w Audi poprzedni właściciele nie dbali to masz prawo mieć dośc ale to żaden wyznacznik jakości.

Chyba masz rację. Ja nigdy nie byłem zwolennikiem skóry w samochodzie ale wolę skórę bo można ją wyczyścić. Tapicerkę prałem w specjalistycznym zakładzie i nadal wyłazi z niej brud. W przypadku skóry tego problemu niema. Czarna skóra wygląda słabo a model czarny+czerwony który wygląda najlepiej jest bardzo rzadki

Nie wiem ile masz lat ale jeśli nie jesteś emerytem, to nie jest samochód dla Ciebie. Ja to tylko w nich widzę starych dziadków. Jest tyle fajnych bryk z bogatym wnętrzem i super wyglądem że jest z czego wybrać. Dlaczego nie Lexus? Albo inny model Jaguara. Albo cokolwiek innego co wygląda "fajnie" ale ma skórę. Jak o to Ci chodzi.

Na Lexusa miałem straszną jazdę. Pojechałem nawet 400km w jedną stronę, żeby obejrzeć jeden egzemplarz. Szwagier z którym pojechałem na oględziny praktycznie obił sprzedającemu ryj za wciskanie ciemnoty. W sumie oglądałem 8 sztuk i żadna nie nadawała się do jazdy, albo burdel w papierach albo wrak.

There are 0 guests and 0 other users also viewing this topic

Board Info

Board Stats

Total Topics:
955
Total Polls:
0
Total Posts:
6105
User Info

Total Users:
559
Newest User:
Shakal85
Members Online:
0
Guests Online:
9

Online: 
There are no members online

Najnowsze

forum motoryzacyjne avatar
Autko niby fajnie wyposażone, nowocześnie. I...
in MINI
Oct-19-2018 23:29:44
Tak, na Allegro sprawdziłem cenę, faktycznie...
in DAEWOO
Oct-19-2018 23:27:14
Nie zmierzam się tu z nikim wykłócać na siłę,...
in HYUNDAI
Oct-19-2018 23:23:03
Nie zamierzam się tu z nikim wykłócać na siłę,...
in HYUNDAI
Oct-19-2018 23:22:59
Wziąłbym też pod uwagę Mazdę, te autka na...
in Ogólne
Oct-19-2018 23:14:32

Najnowsze wydarzenia

Sorry, no events.
Go to top