- Index
- » Users
- » jet
- » Profile
Wyczytałem na Interii, że Zhejiang Geely Holding Group otwiera fabrykę na Białorusi. Podobno nawet już tam są tylko dzierżawią hale. Jestem przerażony. Co prawda ten koncern przejął Volvo ale nie sądzę aby jakoś szczególnie przejął się filozofią szwedzkiego producenta. Jak to badziewie zacznie zalewać europejski rynek to rodzimi producenci pójdą z torbami. Pociesza trochę fakt, że na razie za cel obrali sobie wschód.
Takie okazje to w wielu przypadkach miny. Jeśli Ciebie remont wyniósłby 5 tys zł to 12+5=17. Po zrobieniu auto straci na wartości ale mało prawdopodobne, żeby ktoś chciał stracić 4,5tys zł. Jeżeli miał chętnych za 21.500 to za 19 pewnie by sprzedał po zrobieniu.
Zastanawia mnie tylko czy mechanik który zrobił Ci wycenę dobrze przyjrzał się autu ?
Chyba nie ma się co napalać. W zakładach FSO gdzieś około 1995 roku mieli produkować motocykle. Miały to być stricte polskie projekty, nawiązujące do tradycji WSK. Projekty rzucały na kolana. Silniki miały mieć pojemność 125ccm oraz 250ccm , pracowano też nad 50ccm oraz 500ccm. 125,250 oraz 500 miały być 4T a 50 2T. Powstały prototypy i koncepty. Nawet Niemcy byli pod wrażeniem tych projektów a potem ktoś stwierdził, że nasz rynek jest za mały i produkcja będzie nierentowna. Z tą Warszawą będzie identycznie.
Aż tak źle to chyba nie będzie ale z doświadczenia wiem, że jeśli ktoś sam czegoś takiego nie zamontuje to może mieć problem używaniem tego urządzenia. Do tego trzeba się przekonać.
Ja używałem czujnika z brzęczykiem. Kiedyś szef dał mi się kajtnąć swoją BMą i on tam miał kamery cofania i to jest bajer. Na początku jest trudno bo trzeba się przyzwyczaić do zniekształcenia obrazu. Potem jest bajka.
Miałem okazję korzystać z takiego gadżetu. Jeśli nie używasz go jako wspomagacza to spoko. Jeśli jednak polegasz na nim bardziej niż na swoich umiejętnościach to możesz się bardzo zdziwić. Ja korzystałem z urządzenia fabrycznego więc jego jakość nie pozostawiała nic do życzenia. O ile wiem to te chinole mają tendencję do rozkalibrowania i wtedy jest problem.
- Index
- » Users
- » jet
- » Profile