- Index
- » Forum
- » ASTON MARTIN
- » DBS z 1967
DBS z 1967
Re: DBS z 1967
Pytasz bo zamierzasz kupić czy po to aby poznać opinię ? Jeśli chcesz kupić to mam małą radę: w pierwszej kolejności skontaktuj się z kimś kto taki samochód posiadał lub posiada (w co wątpię). Aston to generalnie bardzo rzadkie auto w kraju nad Wisłą a auto '67 prawdopodobnie będzie jedyny. Podejrzewam, że większość mechaników przy tym klasyku rozłoży ręce z bezradności.
Byłem kiedyś na wakacjach w UK i akurat trafiłem na zjazd Martinów. Powiem, że wrażenia są niesamowite. Tam takich aut jest od groma i nikogo nie dziwi Citroen Traction Avant czy Aston Martin DB5 czy DBS na ulicy. Samochody naprawdę wspaniałe i doskonale utrzymane. Wszystko rozbija się o kasę i to widać na każdym kroku. Taki DBS to piękne auto i miałem nawet okazję usiąść w środku na kilka chwil. Właściciel był bardzo uprzejmy i każdemu pozwalał zajrzeć w każdy kąt. Takie samochody to nie na nasze drogi i nie na nasze warunki. Szkoda
Ja bym zaczął od tego, że takie samochodu to nie na nasze kieszenie. U nas zarejestrowanie klasyka to kupa durnych przepisów, do tego dochodzą problemy z częściami, ubezpieczeniem itp. Tym optymistycznym akcentem w naszym kraju pasjonaci klasyków to totalna awangarda.