- Index
- » Users
- » Mike
- » Profile
Najlepiej będzie jak usuniesz całą rdzę mechanicznie za pomocą szczotki drucianej, jak korozja jest głeboka to łatwiej jest użyć wiertarki wyposażonej w szczotkę. Później odtłuszczasz powierzchnię i malujesz. Najpierw jednak dokładnie sprwdzcie czy bębny nie nadaja się jednak do wymiany bo jak sa silnie skorodowane to nie warto tracic czasu na upiększanie.
Czy czułeś jakieś szarpanie podczas naciskania sprzęgła? Czy wszystkie biegi wchodziły jak należny? Może niski poziom oleju w skrzyni?
ja to bym się nie bawił w takie kombinowanie, po co sobie życie utrudniać?
zdecydowanie nowy bo jak zaczniesz naprawiać to z torbami pójdziesz, jak na mój gust taka naprawa to wyjdzie ok 1600zł
nie bardzo wiem, co mógłbyś włączyć, co teraz powoduje stukanie...ja bym stawiał na klapki i uszkodzony silniczek. Najlepiej jeśli byś sprawdził na komputerze o co dokładnie biega.
mało znany samochód i nawet nie ma się kogo o opinie zapytać, bo normalny mechanik pewnie nigdy takiego auta na oczy nie widział, a jak poczytasz opinie na forach, to takimi autami jeżdżą sami maniacy jak wyżej kolega napisał. Tacy ludzie, to mają frajdę jak im się coś posypie i muszą sami naprawić, dodatkowo mają dużą wiedze jak coś poskładać do kupy. Ja takiemu zwykłemu użytkownikowi dróg nie polecam kupowania takiej egzotyki, bo może się obudzić z ręką w nocniku.
dziękuję za wszystkie odowiedzi niestety nie kupiłem tego matizka bo po dokładnym obejrzeniu okazało się że miał problem ze skrzynią biegów
Teraz rozglądam się za innym autkiem, właściwie to każda marka wchodzi w grę tyle żeby silnik był mały i mało palił no i był mało awaryjny. Dziadek mi sypną trochę kasy na urodziny więc teraz mam do wydania 5tyś
Witam wszystkich użytkowników i fanów marki daewoo!
Potrzebuje dobrej porady w sprawie zakupu pierwszego auta. Kilka dni temu zdałem egzamin na prawko i planuję zakup czterech kółek. Autko głównie do jazdy po mieście, czasem jakiś mały wyjazd za miasto. Poszukuję czegoś małego, łatwego do parkowania i taniego. Głównie dlatego, że mam 19 lat więc OC będzie bardzo drogie. Dlatego myślałem o matizie. Na samochód ma przeznaczone 4tys. Znalazłem kilka ogłoszeń, z których to jest najlepsze:
http://www.autotrader.pl/daewoo_matiz_796_2000_r/122470225/d
Co o tym myślicie? Czy warto kupić i czy nie będę miał za chwile jakiś problemów z silnikiem itp? Nie znam się na tych autach i nie bardzo wiem czego mogę sie po nich spodziewać. Czy taki matiz pojeździ jeszcze kilka lat, zanim nie nazbieram kasy na cos lepszego?
Dzięki za pomoc
- Index
- » Users
- » Mike
- » Profile