Dodge Charger na LPG
Dodge Charger na LPG
Mała ciekawostka:
Zakładając "odpowiednią" instalację LPG oraz lekko modyfikując układ wydechowy osiągnęliśmy znaczny wzrost mocy oraz momentu obrotowego. Zmiana parametrów oprogramowania komputera sterującego pracą wtryskiwaczy gazowych pozwoliła na osiągnięcie oszałamiających wzrostów aż do 657KM oraz ponad 680Nm! Jednak, ponieważ ustawienia te są niebezpieczne zarówno dla pojazdu jak i kierowcy postanowiliśmy pozostać przy ustawieniach na poziomie 530KM oraz ponad 620Nm.
Tutaj więcej: http://www.lpghouse.pl/firmowe/aktualnosci/3-dodge-charger-srt8-firmy-lpghouse
Re: Dodge Charger na LPG
Ciekawe czy jest dużo takich osób, które są zainteresowane montażem LPG do takiego samochodu. Czy to ma jakikolwiek sens, oprócz samej zabawy czy się da i ile wyciągniemy KM?
- Boshu
- 51 Posts
-
Nic nowego, w dobie dzisiejszej motoryzacji takie rzeczy to nie nowość. Teraz instalacje LPG sa tak wykonane że nie ma mowy o utracie mocy czy zamuleniu. Oczywiście wszystko zależy od doboru właściwej instalacji i montażu. Jak się próbuje zaoszczędzić to nie ma co się spodziewać wyników jak powyżej.
Wszystko rozchodzi się o kasę, jak masz fundusze żeby odpowiednią instalację załozyć i zmodyfikowac układ to zgodze się że takie osiągi są możliwe. Problem w tym że 99% ludzi co decyduje się na lpg nie ma kasy, stąd też decydują się na lpg żeby mniej płacić. Wpychanie kupy kasy w nowoczesną instalację długo im się nie zwróci, więc niewielu się na coś takiego zdecyduje.
Pudzian wrote:
ja mam pytanie ile taka wypasiona instalacja kosztuje? Biorąc pod uwagę zarobki polaków to mało kogo bedzie na to stać. Jak ktos nie ma kasy na normalne paliwo to i na wypasioną instalację lpg go stać nie będzie.
Ta wypasiona to konkretnie nie wiem ile, ale na zwykłe mają normalne ceny.